«شادی» یکی از ارکان اصلی و مهم در سعادت انسان هاست که اسلام بر آن تأکید فراوان دارد؛
اسلام، دین شادی است و «انسان» را با معیار «شادی» ارزیابی می کند!
نماز، روزه، حجاب، حج… و هیچ یک از ظواهر دین، نشانه دینداری نیستند!
بلکه سه شاخصه مهم انسانیت و دینداری که ارکان مهم سعادت انسان است، عبارتند از:
«مهربانی، آرامش و شادی»
اگر بخواهیم در مورد انسان یک واژه به کار ببریم: مثل شادی، غم، آرامش، تأسف، عزت، ذلت، خوبی، بدی، خیر، شر…..و هر واژه ی دیگری، باید اطلاعات تخصصی و شناخت کامل از مراتب وجودی انسان داشته باشیم تا معنای واژه ها دقیقا منطبق با حقیقت وجودی انسان باشد!
انسان شناسی در اسلام و قرآن، انسان را موجودی از الله تا الله معنا می کند؛
انسان همچون دانه سیبی که به سمت سیب شدن کشش دارد، با ظرفیت بی نهایت از الله آمده و به سمت هستی بی نهایت یعنی الله، در حرکت است و این حرکت انسان، محور تمام حرکات او و شکل دهنده افعال، اخلاق، افکار… و تمام صفات و خصوصیات اوست.
انسان شناسی غیر اسلامی، منشأ اصلی و بخش عظیمی از وجود انسان را نادیده گرفته و انسان را یک موجود محدود از تولد تا مرگ معنا می کند، در نتیجه گزاره هایی (مثل شادی و غم) که در ارتباط با انسان، به کار می برند دقیق و درست نیست!
اما از منظر انسان شناسی اسلامی، انسان موجودی جاودانه است که قبل از دنیا حیات داشته،در دنیا حیات دارد و بعد از دنیا نیز حیات او تا بی نهایت ادامه دارد!
بدین ترتیب، کار غیر مؤمن، فقط ساختن دنیاست؛ اما مؤمن علاوه بر دنیا، ابدیت و جاودانگی خود را نیز می سازد!
به فرموده پیامبر اکرم (ص) «با همّت ترينِ مردم، مؤمن است كه به كار دنيا و آخرتش اهتمام مى ورزد.»
انسانی که قرار است این اندازه تلاش کند که هم دنیای خود را آباد کند هم آخرت خود را و یک زندگی عاشقانه و آرام و شاد را تا بی نهایت بسازد؛ انرژی و نشاط زیادی لازم دارد؛
به همین خاطر «شادی» جزء اصلی ترین ابعاد شخصیتی مؤمن است که اسلام، به صورت کامل به آن پرداخته است.
همان طور که بدن برای ادامه حیات، به غذا، هوا و آب نیاز دارد؛ «شادی» نیز برای بقای انسان و برای حرکت و سلوک او به سمت سعادت یک امر لازم، واجب و ضروری ست!
تا جایی که امیرالمؤمنین علیه السلام، کسی که نفس را کامل می شناسد و محاسبات عالم به دست اوست، می فرماید: «كسى كه شادى اش كم باشد ، آسايش او در مردن است.»
یعنی انسان باید از «شادی زیادی» برخوردار باشد!
محتوای کارگاه «شادکامی در اسلام» در همین راستا، تهیه و تنظیم شده و در دسترس شما عزیزان است.
آنچه در این کارگاه می آموزیم:
مفهوم شادی، جایگاه شادی، معرفی انواع شادی ها و قواعد حاکم بر نوع و شدت شادی ها، عوامل شادی، راه های تولید شادی در آموزه های قرآن و دین، موانع شادی و…
همچنین، بنابر قاعده «تعرف الاشیاء باضدادها»، از ان جهت که اشیاء با ضدشان شناخته می شوند؛ این کارگاه در کنار مبحث شادی، به مفهوم غم، عوامل ایجاد غم، آفت ها و آسیب های غم نیز پرداخته است.
رسانه رسمی استاد محمد شجاعی، در تلاش است تا دسترسی به ثمرهی بیش از سه دهه پژوهشها، کارگاهها و سخنرانیهای ایشان را با دستهبندی دقیق موضوعی برای مخاطبان آسان نماید. ضمناً این تیم تخصصی سعی دارد این محتوای بینظیر جمعآوری شده را در قالبها و فرمهای گوناگون هنری برای انواع سلیقهها تولید نماید. شما میتوانید این تولیدات هنری را در دستهبندیهای (مستند ـ موسیقی ـ ویژهبرنامه) مشاهده نمایید.