آیا انسان موجودی مختار آفریده شده یا موجودی مجبور؟ اگر مختار است پس اعتقاد به قضا و قدر الهی معنی ندارد؟ وقتی بحث قضا و قدر الهی و بحث سرنوشت و قسمت در میان آید، موضوع «عدل» خداوند نیز زیر سؤال خواهد رفت. مثلاً اگر انسان موجودی مجبور است پس هر وقت گناهی انجام دهد دست خودش نبوده و از قبل برایش نوشته شده در اینصورت اگر به کیفر عملش برسد خداوند ظلمی را مرتکب شده و اینگونه اعتقاد به عدل خداوند زیر سؤال میرود. اگر این سؤالات را برای خود حل نکنیم نتیجه آن شک نسبت به خداوند خواهد بود.
اینجا به اهمیت دانستنِ جبر و اختیار پی میبریم. جهل نسبت به موضوع جبر و اختیار پایههای اعتقادات ما را متزلزل خواهد کرد. میدانیم که کمال و رشد هر فرد در گرو اعتقادات اوست. اگر شکی نسبت به خداوند در دل داشته باشیم، توان نزدیک شدن و تشبه به او را که همان مسیر رشد و کمال است نخواهیم داشت.
با وجود تمام تفاوتها، نارسايیها، نقصها، عيبها، ظلمها و جنايتها چگونه میتوانیم به عدالت خداوند معتقد باشیم؟ با وجود این تفاوتها و بیاختیاری ما در ابتلا به آنها، پس دلیل پاداش و جزا و وجود بهشت و جهنم چیست؟
اگر ما موجوداتی مختار نیستیم پس چرا در انجام کارهایمان به شک و تردید مبتلا میشویم؟
کارگاه جبر و اختیار به این موضوع شیرین و پرکاربرد در زندگی ما پرداخته و به سؤالات بالا پاسخ داده و مراتب و زوایای گوناگون آن را بررسی میکند.
رسانه رسمی استاد محمد شجاعی، در تلاش است تا دسترسی به ثمرهی بیش از سه دهه پژوهشها، کارگاهها و سخنرانیهای ایشان را با دستهبندی دقیق موضوعی برای مخاطبان آسان نماید.
ضمناً این تیم تخصصی سعی دارد این محتوای بینظیر جمعآوری شده را در قالبها و فرمهای گوناگون هنری برای انواع سلیقهها تولید نماید. شما میتوانید این تولیدات هنری را در دستهبندیهای (مستند ـ موسیقی ـ ویژهبرنامه) مشاهده نمایید.
3 پاسخ
با تشکر از استاد گرانقدر
خدا بهشون سلامتی و طول عمر عنایت کند ..
و همچنین تمام عوامل
به نظر می رسه جلسه ی دوم و سوم جابجا بارگزاری شده
ممنونم اصلاح شد
سلام بسیار عالی ولی حس میکنم خیلی جا داره بیشتر توضیح داده بشه…ینی خیلی سوالات عمیق تر دارم که کلا برام حل و فصل نشد😁👌🏻
امیدوارم باز هم استاد در این رابطه صحبت کنن